Intervenţii ale autorităţilor pentru refacerea distribuţiei electrice

0
81

energie-electricaCompaniile de distribuţie a energiei electrice sunt mobilizate în teren cu peste 100 de echipe operative de intervenţie care lucrează pentru realimentarea cu electricitate a judeţelor afectate de fenomenele meteorologice extreme înregistrate astăzi în judeţele din nordul şi vestul ţării. Până acum au fost reconectate mai multe localităţi, inclusiv Timişoara, grav afectată, Cluj şi Baia Mare. Lucrările continuă şi pe parcursul nopţii pentru intrarea în normalitate a alimentării cu electricitate a consumatorilor.

Activitatea acestor echipe este coordonată de dispeceratele energetice, iar luni se va întruni Comandamentul Energetic din cadrul Dispeceratului Energetic Naţional care va analiza intervenţiile din teren şi va dispune noi măsuri pentru restabilirea serviciului de alimentare cu electricitate a populaţiei.

Un număr de 74 de localităţi erau, luni dimineaţa, în continuare, fără energie electrică, din cauza condiţiilor meteorologice extreme care au afectat zona de vest a României.

“Urmare a vântului foarte puternic, ce a depăşit viteza de 90 km/h, şi a căderilor de copaci, a fost afectată funcţionarea reţelelor de distribuţie de electricitate din zona de activitate a E-Distribuţie Banat. În timpul nopţii, E-Distribuţie Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenţie’, precizează un comunicat remis Agerpres de către Biroul de Presă al Enel România.

Conform acestuia, în judeţul Timiş, la ora 8,00, erau afectate 7 linii de înaltă tensiune şi 55 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiţi şi 4 stâlpi de beton rupţi. Alimentarea cu electricitate era afectată într-o singură staţie de transformare (Giulvăz) şi în 28 de localităţi

În judeţul Caraş-Severin, au fost afectate, parţial, şapte linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 10 localităţi.

În judeţul Hunedoara, erau afectate total sau parţial 21 de linii de medie tensiune, iar afectate 13 localităţi.

Și în judeţul Arad erau afectate, total sau parţial, 25 de linii de medie tensiune, inclusiv 16 stâlpi rupţi, încât alimentarea cu electricitate era afectată în alte 23 de localităţi.

La nivelul societăţii E-Distribuţie Banat a fost declarată stare de urgenţă de nivel 2. La acest moment, lucrează 44 de echipe de intervenţie ale societăţii, 14 angajaţi de suport tehnic de urgenţă, 15 angajaţi ai contractorilor şi opt specialişti în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil, precizează comunicat.