Încep înscrierile pentru titularizare

0
239

De astăzi, încep înscrierile pentru examenul de titularizare. În judeţul Dolj au fost organizate trei centre pentru înscriere şi examen, dar, dacă va fi cazul, se va extinde numărul acestora.

Cadrele didactice care vor să susţină examenul pentru ocuparea unui post didactic trebuie să se înscrie în perioada 18-29 iunie. În judeţul Dolj au fost organizate trei centre de înscrieri, care vor fi şi centre de examen: Liceul «Traian Vuia», Liceul «Matei Basarab» şi Liceul Energetic din Craiova. Validarea dosarelor se va face on-line. Pentru înscrieri este nevoie şi de un aviz medical pe care să scrie “apt pentru a preda în învăţământ”, care se poate elibera şi de medicul de familie. În ceea ce priveşte susţinerea probei scrise, în cazul în care nu se va putea asigura numărul de săli, centrele de examen se vor extinde şi la Şcoala Gimnazială «Gheorghe Ţiţeica», dar şi la Colegiul Naţional «Ştefan Velovan» şi la Colegiul «Odobleja» din Craiova“. Centrele de înscriere sunt împărţite pe discipline. Astfel, la Liceul Energetic, îşi vor depune dosarele cei care vor susţine examen la Limba şi literatura română, Limba latină, Limba rromani, limbi moderne, discipline socio – umane, învăţământ special, istorie, geografie şi arte. La Liceul „Traian Vuia“, înscrierile se vor face pentru disciplinele matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, educaţie fizică şi sport, religie, discipline tehnice. La centrul de examen de la Liceul „Matei Basarab“ va fi centru de înscrieri şi examen pentru învăţători şi educatoare.

Program înscrieri la examen

Programul pentru înscrierea la examenul naţional de titularizare este diferit. Azi, dosarele se depun în intervalul orar 10.00-15.00, iar mâine, înscrierile se vor desfăşura în intervalul orar 9.00-14.00. Luni, 22 iunie, miercuri, 24 iunie, şi joi, 25 iunie, înscrierile se vor face în intervalul orar 15.00-18.00. Marţi, 23 iunie, dosarele se vor depune între orele 10.00-15.00, vineri, 26 iunie, în intervalul orar 9.00-14.00, iar luni, 29 iunie, în intervalul orar 10.00-14.00. Examenul naţional pentru ocuparea posturilor didactice se va organiza pe 15 iulie.