Tricolorii under 21 debutează la Euro

0
121

Astăzi, de la ora 19.30, Cicâldău şi compania se duelează cu Croaţia, la Serravalle

Primele meciuri din grupa C la Euro under 21 sunt programate astăzi, iar România întâlneşte naţionala Croaţiei, de la ora 19.30, la Serravalle, în San Marino. De la ora 22 se duelează Anglia şi Franţa, la Cesena. Naţionala României s-a calificat la turneul final câştigând grupa preliminară, fără a fi învinsă. Ultima prezenţă a tricolorilor la un turneu final under 21 a fost în 1998, când competiţia a fost găzduită la Bucureşti şi au participat numai 8 echipe. Ultima participare a Croaţiei la Euro under 21 a fost în 2004. Românul Alex Paşcanu şi croatul Filip Benkovic sunt colegi la clubul englez Leicester, dar niciunul nu a jucat la prima echipă. Starurile croaţilor sunt Brekalo, atacantul lui Wolfsburg, Caleta-Car, stoperul lui Marseille,  Vlasjic, de la ŢSKA Moscova, precum şi Halilovic, fost la FC Barcelona şi AC Milan. Cea mai importantă absenţă din lotul României este cea a lui Răzvan Marin, fără o explicaţie plauzibilă. Motivul invocat, că Ajax nu-l lasă să participe, este absurd, cluburile fiind obligate să pună la dispoziţia naţionalelor jucătorii convcaţi, cu atât mai mult la un turneu final.
Echipa probabilă a României: I. Radu – Manea, Nedelcearu, Ghiţă, Fl. Ştefan – T. Băluţă, Cicâldău, I. Hagi – Man, Ivan, Puşcaş. Antrenor: Mirel Rădoi. Echipa probabilă a Croaţiei: Posavec – Katic, Uremovic, Caleta-Car, Sosa – Vlasic, Ivonusec, Sunjic – Brekalo, Halilovic, Jakolis. Antrenor: Nenad Gracan. Meciul va fi arbitrat de o brigadă scoţiană, cu Bobby Madden la centru.
Mirel Rădoi a prefaţat astfel partida de azi: „Îmi place foarte mult organizarea defensivă a croaţilor, plus că încearcă să-şi impună ritmul pe tot parcursul jocului. Aici ar putea apărea o problemă pentru noi deoarece în această campanie e clar că am avut o problemă. Ori suferim în primele 15 minute, ori între minutele 60 şi 75. Mi-e frică de partea asta, ca în intervalul ăsta să nu primim goluri. E clar că n-o să putem avea în permanenţă posesia balonului şi va trebui să ştim ce să facem şi când nu avem mingea. Strategia va fi să jucăm de la portar, să încercăm să avem posesia atât de mult cât ne va permite adversarul şi pregătirea noastră fizică”.