Excelenţa elevilor a fost recompensată!

0
634

Centrul de Excelenţă Dolj, destinat elevilor peste medie, şi-a organizat, ieri, prima sărbătoare, dar promite că nu va fi ultima. La întâlnire, organizată în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Carol I”, au participat elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai „Rotary Club”, aceştia din urmă premiindu-i pe cei care au obţinut rezultate excepţionale la concursurile naţionale şi internaţionale, recte olimpiade. Premiile acordate au fost substanţiale, în condiţiile actuale, dar perfect meritate de cei care le-au obţinut, iar susţinătorii performanţei sunt de acord să răspundă la provocarea lansată de profesorul Luminiţa Popescu, director al Centrului de Excelenţă Dolj.

Centrul de Excelenţă Dolj şi-a arătat competenţa, copiii care vin acolo făcând eforturi mari, dovedite prin performanţele obţinute. «Este un proiect care îşi arată viabilitatea, având 325 de elevi cuprinşi în el şi 60 de cadre didactice care îi pregătesc. Pentru ei este vorba de „şcoală după şcoală”, venind la fiecare sfârşit de săptămână să îşi desăvârşească pregătirea. Le lansez partenerilor noştri o provocare: la anul să aibă mai mulţi premianţi de felicitat şi de recompensat», a declarat profesor Luminiţa Popescu.

„Susţinem performanţa!”

Provocarea a fost acceptată de prof. univ. dr. Cristian Spulbăr, preşedinte al „Rotary Club” Craiova: «Noi nu ţinem decât să premiem cele mai bune rezultate. În acest an, am acordat trei burse pentru cei mai merituoşi elevi, dar suntem dispuşi ca, la anul viitor, să putem oferi mai multe astfel de recompensări materiale. Mai mult, voi încerca să acordăm premii şi cadrelor didactice. Ţin să le aduc aprecieri domnilor profesori Genelia Petrescu şi Marius Nicoli, cărora, dacă reuşim să recompensăm cadrele didactice, cei doi vor beneficia de aceste premii. De asemenea, mulţumiri şi domnului profesor Zamfirică Petrescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, unitatea de învăţământ în care s-au obţinut cele mai bune rezultate».

Vrea să îşi desăvârşească pregătirea

Nu este lipsită de importanţă nici părerea celor implicaţi în fenomen, elevii. «Am ales să vin la Centrul de Excelenţă din dorinţa de a-mi îmbunătăţi cunoştinţele. În clasele a VII-a şi a VIII-a am obţinut medalii de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică. Acum sunt în clasa a IX-a la Colegiul Național „Fraţii Buzeşti” şi vreau să fac performanţă în domeniu, visul meu fiind acela de a realiza jocuri video», a spus Ovidiu Badea, unul dintre olimpicii prezenţi ieri la festivitatea de premiere.

„Era exact ce îi trebuia învăţământului doljean”

La rândul ei, profesor Janina Elena Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a declarat: „Chiar dacă nu am fost implicată de la început în lansarea proiectului, mă bucur că acesta s-a pus în aplicare. Cred că era exact ceea ce îi trebuia învăţământului doljean. Despre aşa ceva aveam nevoie, iar de lăudat sunt atât elevii, cât şi cadrele didactice”.

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi-a reconfirmat valoarea

 La final, dar nu în cele din urmă, trebuie amintiţi câştigătorii burselor, cu atât mai mult cu cât pentru ei a fost realizată manifestarea de ieri. Primul loc a fost ocupat de Alexandra Teodora Negoescu, câştigătoarea medaliei de aur la Olimpiada Naţională de Biologie, care a fost premiată cu 4.500 de lei. Pe podium, pe cel de-al doilea loc, a urcat de Alexandra Maria Udriştoiu, care, după ce a obţinut locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Informatică, a fost selecţionată şi în lotul naţional pentru Balcaniadă. Ea a primit, pentru performanţele atinse 4.000 de lei. Elena Diana Gabroveanu, deţinătoarea locului al II-lea la Olimpiada Naţională de Informatică, a primit 3.500 de lei. De menţionat că toţi cei trei premianţi bursieri (restul elevilor de la Centrul de Excelenţă primind menţiuni) provin de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.