Controale la “Târgul Municipal Craiova”, soldate cu amenzi

0
340

 În perioada 13 – 17.05.2022, comisia mixtă constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Dolj, prin Ordinul Prefectului nr. 138/08.04.2022, a făcut verificări la „Târgul Municipal Craiova”, pentru a controla modul în care sunt aplicate prevederile legale referitoare la comerțul cu produse și servicii din această locație.

Au fost verificate aspecte care vizează respectarea cerințelor cu privire la normele sanitare, sănătatea lucrătorilor, sănătate și securitate la locul de muncă, comercializarea produselor alimentare, comercializarea materialelor lemnoase, normelor în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice, respectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice, precum și prevederile legale referitoare la prevenirea și stingerea incendiilor. S-au identificat neconformități din punct de vedere al normelor sanitare în vigoare, de depozitare, precum și cu privire la punerea în circulație a unor produse. Astfel au fost constatate:

  • 2 infracțiuni privind vânzarea de produse contrafăcute.

Au fost aplicate:

  • 12 amenzi în valoare totală de 800 lei;
  • 7 avertismente.

Comisia mixtă de control a fost alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj și ai Gărzii Forestiere Dolj.