Termenul de încheiere al Ligii I impus de UEFA: 28 iunie

0
223

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, după videoconferinţa UEFA, că fotbalul intern se va relua cel mai devreme după Paşte, dar este posibilă şi varianta pesimistă în care Liga I să reînceapă şi pe 13 iunie.

În ambele situaţii, cel mai probabil meciurile se vor disputa cu porţile închise, iar în a doua variantă se vor disputa miniturnee pentru a se încheia campionatul la data impusă de UEFA, adică 28 iunie.

„Data la care România trebuie să încheie campionatul este 28 iunie, în loc de 1 iunie.Obiectivul numărul 1 este siguranța și încrederea oamenilor implicați în fotbal. Obiectivul numărul 2 este sustenabilitatea cluburilor din punct de vedere financiar. Am luat decizia de suspendare a convocărilor pentru loturile naționale până la data de 1 mai. În momentul de față, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a și a 3-a. În Cupa României, mai avem nevoie de 2 date disponibile: pentru semifinale și finală. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiția se va relua la finalul stării de urgență (n.r. 19 aprilie), iar cea mai pesimistă situație prevede reluarea jocurilor pe data de 13 iunie. Dacă situația se va înrăutăți, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii. Fotbalul se va relua cu porțile deschise doar în momentul în care vom ști sigur că siguranța jucătorilor, a staff-ului și a publicului nu este în pericol. Vreau să invit pe această cale toți membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României și UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare” a declarat Răzvan Burleanu. Universitatea Craiova a anunţat că ăşi suspendă activitatea până la 21 aprilie, anticipând că data reluării campionatului nu va fi nici pe departe 31 martie, cea anunţată iniţial de FRF. Totodată, conducătorii clubului din Bănie au propus ca Liga I să se reia la jumătatea lunii mai.