Invazie de cazuri de coronavirus în sport

0
147

Chiar dacă sportul mondial este în repaos, continuă să apară în fiecare zi cazuri de infecţie cu COVID-19, la sportivi sau oameni de sport de pretutindeni.

Astfel, patru jucători din NBA, de la echipa Brooklyn Nets, printre care şi superstarul Kevin Durant, au fost testaţi pozitiv. Dintre cei patru, numai unul are simptomele bolii Covid-19, ceilalţi sunt asimptomatici. Numărul jucătorilor din NBA testaţi pozitiv a ajuns la şapte, primul fiind Rudy Gobert, de la UTAH Jazz.

Francezul Blaise Matuidi este al doilea fotbalist de la Juventus Torino testat pozitiv cu Sars-CoV-2, după Daniele Rugani. Campionul mondial este condiţie bună, asimtomatic, şi se află în autoizolare.

Clubul Espanol Barcelona a anunţat şase cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor şi staff-ului echipei.

De asemenea, mijlocaşul echipei din Serie A, Hellas Verona, Mattia Zaccagni, 24 de ani, a fost testat pozitiv.

Patronul campioanei Bulgariei, Ludogoreţ, Kiril Domusciev, a fost şi el testat pozitiv cu noul virus, anunţul fiind făcut de el însuşi, pe facebook. La Ludogoreţ evoluează românii Claudiu Keşeru, Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore.

Fostul preşedinte al lui Real Madrid, Lorenzo Sanz, este internat la terapie intensivă şi se află în stare gravă, fiind infectat cu coronavirus. În vârstă de 76 de ani, Sanz, care a fost preşedintele lui Real Madrid între 1995 – 2000, perioadă în care a câştigat de două ori Liga Campionilor, a acuzat probleme respiratorii.