Investiţii masive la Aeroportul Internaţional Craiova

0
1393

         La Aeroportul Internaţional Craiova s-a creionat un  plan de investiţii masive, cu finanţare europeană, care constă  în extinderea sa, un obiectiv care garantează dezvoltarea economică şi socială a judeţului şi a întregii regiuni Oltenia. Iniţial,  s-au investit 15 milioane de euro din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj, bani care au asigurat modernizarea şi extinderea terminalelor, construirea unui nou turn de control, amenajarea parcărilor şi a spaţiilor verzi, dar şi dotarea cu echipamente performante. Ulterior, au fost obţinute fonduri europene pentru un proiect în valoare de peste 24 de milioane de euro, prin care au fost modernizate toate suprafeţele pe care circulă aeronavele. Iar recent, s-a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru un proiect în valoare de aproape 16 milioane de euro, ce prevede realizarea unei serii de investiţii care vor creşte gradul de siguranţă pe Aeroportul Internaţional Craiova

Rezultatele s-au văzut în scurt timp, prin atragerea unor companii de transport aerian şi prin stabilirea unor curse directe către oraşe importante din ţări precum Marea Britanie, Spania, Italia sau Germania. Numărul călătorilor a crescut în mod spectaculos şi a impus trecerea la un nou capitol în dezvoltarea Aeroportului Internaţional Craiova.

Un nou operator aerian va activa din această primăvară

          Un nou operator aerian va activa din această primăvară pe Aeroportul Internaţional Craiova (AIC), oferind în prima etapă o cursă directă către Forli (Italia), potrivit unui anunţ făcut luni de către preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile. „Conducerea aeroportului a reuşit să stabilească o colaborare cu compania Lumiwings, din Grecia, care va pune la dispoziţia călătorilor din Oltenia încă o destinaţie din Italia. Primele zboruri de la şi către Forli vor avea loc în data de 23 aprilie, iar noua rută aeriană directă are prevăzută o frecvenţă de operare de 2 curse pe săptămână, în zilele de luni şi vineri. O altă veste bună este că, din data de 4 iunie, acest itinerar va fi completat, astfel încât se va putea călători, cu escală la Forli, pe relaţia Craiova – Trapani, ceea ce deschide o nouă posibilitate de petrecere a vacanţelor. Ne bucurăm să constatăm că efortul constant pe care îl facem pentru a moderniza infrastructura aeroportuară şi a îmbunătăţi dotările este de natură să-i convingă pe operatorii de zboruri şi să crească interesul acestora pentru AIC“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

„Suntem fericiţi să anunţăm o nouă rută din Craiova către Forli – Italia

      Directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Sorin Manda, a precizat că biletele pentru ruta Craiova – Forli pot fi deja rezervate pe pagina de internet a operatorului. „Suntem fericiţi să anunţăm o nouă rută din Craiova către Forli – Italia şi, totodată, un nou operator aerian, Lumiwings, pe AIC. Zborurile vor începe în luna aprilie, rezervările fiind deja disponibile pe site-ul www.lumiwings.com“, a afirmat Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova.

Va fi extins sistemul de camere video

       Recent, s-a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru un proiect în valoare de aproape 16 milioane de euro, ce prevede realizarea unei serii de investiţii care vor creşte gradul de siguranţă pe Aeroportul Internaţional Craiova. „Vom amenaja, împrejurul aeroportului, un drum prevăzut cu instalaţie de iluminat şi propriul sistem de supraveghere şi detecţie, ceea ce va permite depistarea rapidă a oricăror eventuale incidente, dar şi deplasarea operativă a echipei speciale de intervenţie. În plus, va fi extins sistemul de camere video cu ajutorul cărora sunt monitorizare zonele din interiorul şi din vecinătatea terminalelor şi vor fi procurate echipamente de detecţie pentru verificarea bagajelor de mână şi de cală“, a afirmat Cosmin Vasile.