Sesiunea specială a Bacalaureatului 2014 se va desfăşura în luna mai

0
72

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2014 se va desfăşura în perioada 17-30 mai 2014, a decis Ministerul Educaţiei Naţionale. Este vorba despre sesiunea de BAC rezervată elevilor care fac parte din loturile olimpice sau care merg la competiţii sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat vineri, 17 ianuarie, o notă referitoare la perioada de desfăşurare a examenului de bacalaureat 2014 – sesiune specială. În nota se stabileşte organizarea sesiunii speciale de bacalaureat în perioada 17 mai-30 mai 2014, pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale 2014. Ministerul precizează că în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2011, valabilă şi pentru anul 2014, Anexa 2 la OMECTS nr 4799/31.08.2010, art. 1 alin. (4) “MECTS organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.”

Anul trecut, peste 250 de absolvenţi de liceu au participat la sesiunea specială a Bacalaureatului, potrivit Ministerului Educaţiei. În 2012, promovabilitatea a fost de 34,20% la sesiunea specială pentru olimpici şi participanţi la concursuri sportive. La acea sesiune au fost înscrişi 880 de candidaţi, au fost prezenţi 877 şi au fost admişi 300. În total au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze 25 de candidaţi. Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat atunci că majoritatea celor care au picat sunt dintre candidaţii care participă la olimpiade şi concursuri internaţionale sportive.