Programul “Firsts” încurajeaza oamenii să faca lucruri extraordinare

0
72

Prin programul Firsts, Vodafone doreşte să îi inspire pe oamenii din întreaga lume să facă lucruri extraordinare, pentru prima dată în viaţa lor, cu ajutorul tehnologiei şi al serviciilor mobile. Programul debutează cu 3 poveşti uimitoare: o campioana olimpică de box din India le invata pe femei să se apere; un muzician din Africa de Sud a creat o compilaţie muzicală unica şi un surfer britanic porneşte să cucereasca cel mai de temut val din lume. Programul “Firsts” va avea loc şi în România, unde Vodafone a susţinut deja iniţiative inovatoare, ca Biblioteca Digitală, care reflectă “filozofia” Firsts.

Vodafone Group a lansat ieri programul “Firsts”, prin care urmăreşte să îi inspire şi să îi încurajeze pe oamenii din întreaga lume – indiferent de vârstă şi locul din care vin – să facă lucruri extraordinare, pentru prima dată în viaţa lor, folosind tehnologia mobilă. Pentru început, Vodafone Firsts îi are în prim plan, la nivel global, pe Mary Kom, campioana olimpică la box, originară din India, surfer-ul britanic Tom Lowe şi muzicianul sud-african Spoek Mathambo. „Visul lui Mary Kom, campioana mondială la box, era să le ajute pe femeile din India să stăpânească tehnici de baza de auto-apărare şi dezvoltare personală, menite să le ridice încrederea în sine şi capacitatea de a se apăra. Vodafone o va sprijini pe campioana olimpică în vârstă de 30 de ani să îşi transforme visul în realitate, cu ajutorul tehnologiei mobile şi nu numai”, a precizat Raluca Andreescu, reprezentant Vodafone.

Forum online cu acoperire naţională

Compania va crea un forum online cu acoperire naţională, o linie telefonică specială precum şi un serviciu SMS gratuit cu ajutorul căruia, în urma transmiterii unui mesaj text, femeile vor putea primi, direct pe telefonul mobil, sfaturi şi lecţii de auto-aparare. „În plus, Vodafone a ajutat-o pe Kom să construiască şi să dezvolte un centru pentru femei specializat în predarea tehnicilor de auto-apărare, în Manipur”, mai precizează reprezentantul . Filmul lui Mary Kom poate fi urmărit pe www.firsts.com.

Povestea lui Tom Lowee

Tom Lowe, surfer-ul englez care a bătut deja multe recorduri, a visat să cucerească cel mai de temut val din lume – Todos Santos. El va începe, in urmatoarele zile, să folosească tehnologia mobilă pusă la dispoziţie de Vodafone pentru a localiza şi a “prinde” valul “Todos Santos”, în nordul regiunii Baja California, Mexico, dar si pentru a fi in legatura cu familia sa, aflata in Cornwall, Marea Britanie. Vodafone ii va pune la dispozitie sportivului in varsta de 30 de ani si o aplicatie de monitorizare meteo si a oceanului, care il va ajuta sa localizeze cu precizie valul, cu ajutorul telefonului mobil, si sa devina, astfel, primul european care l-a “cucerit”.

Mathambo a folosit serviciul Vodafone Cloud

Visul muzicianului Spoek Mathambo, de origine sud-africană, era să creeze prima lui compilaţie muzicală folosind fragmente culese de la mai multe grupuri etnice şi culturale din Africa de Sud. Mathambo a pornit într-un tur al ţării, s-a întâlnit şi a cântat alături de trei comunităţi distincte şi a reuşit să producă, în cele din urmă, o piesă muzicală unică. Vodafone l-a susţinut pe Mathambo, punându-i la dispoziţie toate mijloacele tehnologice şi logistice de care a avut nevoie, pentru a-şi împlini visul. „Mathambo a folosit serviciul Vodafone Cloud, pentru a încărca înregistrările pe măsură ce le făcea, permiţând astfel colegilor lui din studio-ul din Cape Town să le mixeze în timp real”, a mai povestit Raluca Andreescu. Acestea sunt doar câteva dintre iniţiativele care vor deveni realitate, în noul program Vodafone Firsts.

 

Vodafone România a iniţiat deja proiecte care reflectă filozofia programului Firsts, cum ar fi Biblioteca Digitală – adusă în spaţii publice, în licee, iar recent în casele oamenilor, sub formă de tapet. În curând, vor urma şi alte proiecte prin care îi vom susţine pe românii cu idei extraordinare să îşi transpună  visurile în realitate, cu ajutorul tehnologiei mobile.

 

“Vodafone Firsts” reprezintă noul program global de comunicare al Vodafone Group, care va fi implementat în ţările în care compania operează, începând cu 2014. Vodafone Firsts are o componenţă puternică de social media şi porneşte de la ideea ca tehnologia şi serviciile oferite de Vodafone pot să îi ajute şi să îi inspire pe oameni să facă lucruri extraordinare, pentru prima dată în viaţa lor. Vodafone a început deja să sprijine o serie de oameni să îşi îndeplinească visul, însă vor urma şi alte iniţiative ambiţioase.