Braconieri prinşi de poliţiştii de frontieră

0
82

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au prins, în noaptea de joi spre vineri, trei doljeni care vânau fără documente legale. Oamenii legii le-au ridicat cele patru arme de vânătoare pe care le deţineau şi le-au întocmit dosare penale pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţată că, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet, împreună cu Clubul de vânătoare Dăbuleni au desfăşurat o acţiune comună pe linia combaterii braconajului cinegetic. În cadrul acţiunii, pe raza localităţii Gighera, oamenii legii au dat peste trei bărbaţi care vânau fără a deţine documente legale în acest sens, deplasându-se cu un autoturism de teren marca Nissan. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, ocazie cu care s-a constatat că sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 34 şi 40 ani, având asupra lor patru arme de vânătoare de calibru 12mm şi cartuşele aferente acestora.

„Armele şi muniţia persoanelor reţinute au fost ridicate pe bază de dovadă de reţinere, urmând a fi predate la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj până la definitivarea cercetărilor. Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a precizat comisar şef  Romică Ivănoiu, purtător de cuvânt al STPF Dolj.