Tinerii fermierii doljeni află zilele acestea dacă primesc finanţare nerambusabilă

0
192

Angajaţii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) au finalizat evaluarea celor 4.083 de proiecte depuse de tinerii fermieri pentru a obţine finanţare nerambursabilă prin Măsura 112, aferente sesiunii care s-a desfăşurat în perioada 1 – 29 iulie a.c. Conform situaţiei anunţate de APDRP, în urma analizării tuturor proiectelor depuse, au fost evaluate ca fiind eligibile 3.500 de proiecte ale tinerilor fermieri de pe întreg teritoriul României, a căror valoarea nerambursabilă este de 71,6 milioane de euro.

Aşa cum anunţa în urmă cu câteva zile directorul Oficiului judeţean Dolj al APDRP, Dragomir Brumar, judeţul nostru, alături de vecinele din regiunea Olteniei, se află pe primul loc din punctul de vedere al proiectelor depuse. “Sudul ţării deţine monopol asupra numărului de proiecte eligibile depuse în cadrul acestei sesiuni. Astfel, pe primul loc se află Regiunea 4 Sud-Vest Craiova, cu 844 de cereri de finanţare, urmată de Regiunea 2 Sud-Est Constanţa, cu 614 proiecte, şi de cele 521 de proiecte ale Regiunii 3 Sud Târgovişte”, se arată într-un comunicat remis de APDRP, în care se mai precizează că tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea diverselor activităţi, cele mai accesate domenii de investiţii fiind cele pentru apicultură şi ferme vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor, exploataţii horticole şi modernizări ale fermelor.

Conform precizărilor Agenţiei, potenţialii beneficiarii vor fi notificaţi dacă proiectul depus a fost declarat eligibil sau neeligibil în termen de trei zile lucrătoare de la publicarea pe pagina oficială de Internet a APDRP a rezultatelor evaluării proiectelor depuse. În urma primirii notificării, în termen de cinci zile lucrătoare beneficiarii pot depune contestaţii cu privire la rezultatele evaluării proiectelor. Acestea se pot depune la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Dolj.