Închisoare cu suspendare şi tratament la dezintoxicare pentru turcul prins cu metadonă în Gara Craiova

0
142

Cetăţeanul turc prins luna trecută, în Gara Craiova, în timp ce încerca să se drogheze cu metadonă a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru consum ilicit de droguri. În plus, în sentinţa pronunţată ieri, judecătorii au dispus faţă de bărbat obligaţia de a urma un tratament de dezintoxicare, într-una din unităţile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Reamintim că, în seara de 12 noiembrie a.c., lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova – Călători, din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Craiova, au depistat în Gara Craiova un bărbat care încerca să consume substanţe stupefiante. L-au oprit, l-au legitimat, constatând că este vorba despre un cetăţean de naţionalitate turcă şi i-au anunţat pe ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.

A fost sesizat şi un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi s-a constituit o echipă formată din poliţişti de la BCCO Craiova şi de la Biroul pentru Străini Dolj, care a ajuns la Gară şi l-a preluat pe bărbat, stabilindu-se că este vorba despre Sedat Yilmaz, de 37 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. Acesta avea la el 64 comprimate de clorhidrat de metadonă (substanţă aflată pe lista drogurilor de mare risc) şi 3 seringi cu o substanţă lichidă, de culoare albă, despre care s-a stabilit că fuseseră achiziţionate din Bucureşti, unde turcul era cunoscut. Pastilele şi seringile au fost ridicate şi trimise la Bucureşti pentru analize de laborator, iar bărbatul a fost dus la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

După ce l-au audiat, procurorii au dispus faţă de el măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Tribunalului Dolj, unde i s-a emis mandat de arestare preventivă. La finalul anchetei, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Sedat Yilmaz pentru comiterea infracţiunii de consum ilicit de droguri.

Magistraţii Tribunalului Dolj s-au pronunţat ieri în cauză, bărbatul fiind condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare, instanţa dispunând suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani. Potrivit sentinţei, inculpatul va fi obligat să se supună măsurilor de supraveghere, dar şi să urmeze un tratament de dezintoxicare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.