Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, se va afla într-o vizită oficială în România

0
113
 

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, se va afla într-o vizită oficială în România, în perioada 17-19 septembrie.

Înaltul oficial european a întâmpinat astăzi, la prânz, în România Connecting Europe Express, un tren special, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „ Sunt bucurosă că trenul Connecting Europe Express ajunge şi în România, cea mai importantă staţie” pentru mine. E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim pentru a avea un spaţiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investiţiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.’’

Pentru a marca acest eveniment, Reprezentanţa Comisiei Europene în România spune povestea căilor ferate prin intermediul unei expoziţii în Gara de Nord.

Au fost selectate, cu ajutorul unui curator, 10 lucrări reprezentative din România, povești vizuale extraordinare. Imaginile sunt realizate de către artiști fotografi români care au cunoscut excelența în domeniul fotografiei și au fost răsplătite de-a lungul timpului cu numeroase premii și medalii la festivaluri și saloane naționale și internaționale aflate sub patronajul celor mai reputate organizații din domeniul artei fotografice.

Agenda vizitei poate fi consultată mai jos.

Vineri, 17 septembrie

+/- 12:20 Sosirea trenului Connecting Europe Express în Gara de Nord din Bucureşti (oportunităţi de imagine), urmată de o conferință de presă a doamnei Adina VĂLEAN, comisar european pentru transporturi și a domnului Dan VÎLCEANU, ministru interimar al transporturilor, (Gara de Nord, peron 14)

+/- 14:30 – Ora începerii conferinței ,,Investiții în infrastructura feroviară pentru acordul verde european’’, în cadrul căreia comisarul pentru transporturi va susține un discurs – sediul Ministerului Transporturilor

Sâmbătă, 18 septembrie

+/- 07:50 – Comisarul VĂLEAN  va călători în trenul Connecting Europe Express, Bucuresti, Gara de Nord

+/- 10:00 – Comisarul pentru transporturi va susține un discurs în gara Brașov, alături de autorităţile locale