Captură de proporții: bancnote contrafăcute în valoare de 13.000 euro

0
273

Polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Polițiștii au indisponibilizat bancnote contrafăcute în valoare totală de peste 13.000 de euro.

Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro, în schimbul unui telefon mobil. În vederea probării activității infracționale desfășurate de individ, polițiștii au efectuat, ieri, două percheziții domiciliare în Craiova şi în comuna Turburea, județul Gorj. Ei au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro, bunurile respective fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. Astăzi, a fost prezentat Judecătoriei Filiași, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.