Tragedii pe şosele la sfârşit de săptămână

0
122

Două accidente mortale, în care au pierit un copil de 15 ani şi un bărbat de 44 de ani, s-au petrecut la acest sfârşit de săptămână, pe drumurile din judeţ. Dacă în primul caz minorul traversa strada regulamentar când a căzut victimă unui şofer grăbit, în cel de-al doilea victima s-a răsturnat cu maşina din pricina vitezei excesive, după cum au stabilit poliţiştii de la Rutieră. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale, iar oamenii legii continuă cercetările.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, prima dintre tragedii s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 18.00, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, în localitatea Işalniţa. Din cercetările poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit faptul că Alin Diaconu, de 27 de ani, din Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism Opel, dinspre Craiova către Filiaşi, la trecerea de pietoni din dreptul Combinatului de la Işalniţa nu i-a acordat prioritate de trecere lui Florin R., de 15 ani, din comuna Işalniţa, Dolj care s-a angajat regulamentar în traversarea drumului pe marcajul pietonal.

În urma impactului, copilul în vârstă de 15 ani a decedat. Poliţiştii spun că şoferul nu era băut, pe numele său fiind întocmit dosar penal. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pe numele acestuia poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului întocmind dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Cel de-al doilea eveniment s-a petrecut sâmbătă după-amiază, de Sfânta Maria, în jurul orei 16.00, pe D.J. 552 Cetate-Craiova, în afara localităţii Unirea. S-a stabilit că Marian Colici, de 44 de ani, din comuna Cetate, Dolj, în timp ce conducea un autoturism Audi, la un moment dat a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit partea carosabilă în partea dreapta, răsturnându-se pe câmp. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto şi vătămarea corporală uşoară a lui Claudiu M., de 15 ani, din comuna Cetate, pasager pe locul din dreapta faţă. Poliţiştii doljeni ajunşi la faţa locului spun că accidentul s-a petrecut pe fondul vitezei excesive cu care circula şoferul, în cauză fiind de asemenea întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.