A dat peste cap radarul poliţiştilor cu… 152 km/h

0
132

Un şofer craiovean, în vârstă de 33 de ani, a fost prins de poliţiştii de la Rutieră, în acest week-end, în timp ce „gonea” la volanul BMW-ului său, cu 152 km/h pe Calea Severinului din municipiu. Oamenii legii l-au amendat şi l-au lăsat fără permisul de conducere pentru următoarele trei luni. Alţi patru şoferi au devenit şi ei pietoni în urma acţiunilor poliţiştilor.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, poliţiştii rutieri au urmărit şi conştientizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 21.500 lei, dintre care 69 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere.

Cel care a dat peste cap radarul poliţiştilor, depăşind toate recordurile de viteză, a fost Claudiu D., de 33 de ani, din Craiova. Poliţiştii de la Rutieră l-au depistat în timp ce conducea un autoturism BMW, pe Calea Severinului din Craiova, cu viteza de 152 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.