Potop în Craiova

0
100

Zeci de străzi inundate, mai multe gospodării în care a intrat apa, baltă în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova – cam aşa arăta Craiova, ieri după-amiază, în urma unei ruperi de nori care a durat aproximativ o oră. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi să intervină pentru a remedia urmele furtunii în cartierele Catargiu, Romaneşti, dar şi de pe străzile „Brestei”, „Tabaci”, „Odessa” sau „Râului”. Apa a pătruns în beciurile mai multor locuinţe de la periferie, dar şi în locuinţe, de pe străzile „Bibescu”, „Padeş” şi „Petrila”, din municipiu. Şi asta pentru că reţeaua de canalizare nu a putut face faţă cantităţii mari de apă căzută într-un timp aşa de scurt.

La spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova apa a pătruns în Unitatea de Primiri Urgenţe, din cauza faptului că nivelul străzii este mai ridicat. Câteva ore cadrele ISU Dolj şi reprezentanţii Companiei de Apă „Oltenia” au muncit pentru a şterge urmele potopului.

„La dispeceratul unităţii s-a anunţat că au fost inundate 26 de străzi şi trei locuinţe. Au fost trimise echipaje de intervenţie în urma solicitărilor, pentru remedierea problemelor apărute din cauza cantităţii mari de apă care a căzut într-un timp foarte scurt”, ne-a declarat sergent major Cătălin Colteve, din cadrul Biroului de presă al ISU Dolj.