S.G.A Dolj: UAT-urile trebuie să fie pregătite pentru a interveni operativ

0
153

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj atrage atenţia tuturor Unităţilor Administrativ Teritoriale aflate pe raza judeţului Dolj, riverane fluviului Dunărea, să asigure în această perioadă forţele şi mijloacele necesare unor eventuale intervenţii la inundaţii.

Măsura a fost luată ţinându-se seama de situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei hidro-meteorologice potrivit cărora se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al fluviului Dunmărea: în intervalul 17-21 mai 2019, conform prognozei elaborate de INHGA – CNPH debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creştere, până la valoarea de 9500 mc/s la sfârşitul intervalului de prognoză situându-se peste media anuală a lunii mai (7250 mc/s).

Pe baza acestor informaţii, specialiştii S.G.A Dolj au decis să atragă atenţia UAT-urilor locale să fie pregătite pentru eventuale intervenţii operative privind gestionarea de urgenţă, precum şi evacuarea utilajelor, a depozitelor materialelor şi a altor obiective existente în zona dig-mal dacă situaţia o va impune. Potrivit Manualului Primarului, edililor le revine sarcina de a lua măsurile de prevenţie la nivelul localităţii pe care o conduc.

Atenţionarea a fost transmisă către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă “Oltenia” al Judeţului Dolj, aceste instituţii urmând să informeze toate primăriile din judeţ.