Poliţistul din Verbiţa prins cu şpagă rămâne în arest la domiciliu

0
75

Magistraţii Tribunalului Dolj l-au menţinut, luni, 15 mai a.c., pe agentul Bogdan Ştefan Popîrţan, de la Postul de Poliţie Verbiţa, în arest la domiciliu şi au amânat procesul în care acesta este jucat pentru luare de mită pentru 29 mai a.c.

politia-mitaJudecătorii de la Tribunalul Dolj au luat hotărârea de a-l menţine pe poliţistul de la Verbiţa în arest la domiciliu în cadrul procesului în care poliţistul este judecat pentru luare de mită: „Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Popîrţan Bogdan Ştefan, prin încheierea nr.17 din data de 17.01.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, definitivă prin încheierea nr.20 din data de 26.01.2017 a Curţii de Apel Craiova. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 15.05.2017”. Pe fond, procesul a fost amânat de judecători pentru data de 29 mai a.c., când va fi audiat martorul denunţător, dar şi alţi martori din rechizitoriu.

Reamintim că poliţistul, în vârstă de 25 de ani, a fost prins pe 16 ianuarie a.c., în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce primea suma de 150 lei de la un denunţător, pentru a nu lua măsurile legale, după ce îl prinsese cu un transport de material lemnos, pentru care nu avea documente justificative. Mai exact, în cursul lunii decembrie 2016, agentul de poliţie l-a depistat pe denunţător în timp ce transporta material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă şi, pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune confiscarea căruţei şi a hamului, i-a pretins acestuia diverse sume de bani.

Poliţistul l-a abordat în mai multe rânduri pe doljean, ultima dată pe 14 ianuarie a.c., când i-a cerut din nou bani, stabilind să se întâlnească două zile mai târziu, pentru remiterea sumei pretinse. Bărbatul s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi a povestit totul, în baza denunţului fiind puse la punct detaliile prinderii în flagrant. Poliţistul a fost prins după ce primise suma de 150 lei de la denunţător. A fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat şi reţinut pentru luare de mită, pe 17 ianuarie fiind plasat în arest la domiciliu de judecătorii craioveni.