Hoţ prins la doi ani după comiterea faptei

0
320

Un bărbat de 60 de ani din comuna Diculeşti, judeţul Vâlcea, a fost reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de luni, pentru furt calificat şi distrugere, fapte comise în urmă cu doi ani. Ieri după-amiază, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

retinutReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au anunţat că, în noaptea de 9/10.05.2015, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în magazinul unei societăţi comerciale din municipiul Craiova şi au sustras aproximativ 100 cartuşe de ţigări şi o importantă sumă de bani, cauzând un prejudiciu total de 22.781,50 lei. Autorul a fost prins după doi ani, mai exact luni, 15 mai a.c., când o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova a legitimat o persoană care avea un comportament suspect, stabilind că este vorba despre Virgil Văduva, de 60 de ani, din comuna Diculeşti, Vâlcea.

Acesta era suspect la momentul comiterii faptei, însă a dispărut, sustrăgându-se cercetărilor, astfel că acum a fost preluat de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova. „Astfel, în urma analizării probatoriului s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere. Faţă de el s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe baza de ordonanţă de reţinere, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, vâlceanul a fost eliberat, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.