Mecanic auto după gratii! / A furat un card din maşina pe care trebuia să o repare şi a retras 15.000 lei

0
325

Un bărbat de 39 de ani, din Pleniţa, angajat mecanic auto la un service din Craiova, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, ieri după amiază, în baza mandatului emis pe numele său de Tribunalul Dolj pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt. Bărbatul a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane, care adusese maşina la reparat, şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei.

bancomatPotrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care coordonează cercetările în dosar, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină.

După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul. A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa.

catuseÎn cursul zilei de luni, 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut ulterior pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Ieri după-amiază, Valentin Nicolae a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile:

„Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Nicolae Valentin, pe o durată de 30 zile începând cu data de 16.05.2017 şi până la data de 14.06.2017, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Nicolae Valentin. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 16.05.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.