Femeile au recuperat decalajul şi au ajuns să economisească în egală măsură cu bărbaţii

0
113


Tinerii cu vârsta de până la 30 de ani, precum şi cei din segmentul 30-40 de ani încep să economisească din ce în ce mai mult, aceste segmente de clienţi reprezentând aproape 20% din totalul clienţilor persoane fizice, iar ponderea celor care aleg să economisească prin depozite la termen este în continuă creştere, conform unui studiu.

„Această evoluţie arată că economisirea joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa tinerilor şi reprezintă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte creşterea bunăstării tinerelor familii. Din punctul de vedere al comportamentului de economisire, în prezent clienţii tineri preferă să economisească în lei, spre deosebire de sfârşitul anului 2012, când economiseau în egală măsura în euro şi lei“, a declarat Anda Pastean, şef Departament Dezvoltare Afaceri Clienţi Persoane Fizice, BCR.

Creşterea perioadei de economisire

Din punct de vedere geografic al clienţilor cu vârsta până în 40 de ani cu depozite, din top 5 judeţe, 3 sunt din Moldova (Suceava, Neamţ şi Bacău) la care se adaugă Bucureşti şi Prahova, însă în judeţele Argeş, Alba şi Braşov se înregistrează cele mai importante creşteri în ultimul an din punctul de vedere al volumelor atrase de la clienţii cu vârsta de până la 40 de ani. Spre deosebire de sfârşitul anului 2012, când valoarea depozitelor deţinute de bărbaţi reprezenta 59% din valoarea totală a depozitelor deţinute de clienţii BCR cu vârste de până în 40 ani, în prezent femeile au recuperat decalajul şi au ajuns să economisească în egală măsură cu bărbaţii. În ceea ce priveşte perioada de economisire, în rândul clienţilor BCR cu vârste de până în 40 de ani, se observă o creştere a perioadei de economisire de la termen de o lună la termen de 3 luni.