Toate punctele și centrale termice ale Termo Craiova, dezinfectate

0
2387

Toate punctele termice (PT) și centralele termice (CT) din Craiova ale SC Termo au fost dezinfectate, ieri, ca măsură de prevenire a infecției cu coronavirus. Și conducerea RAADPFL Craiova a luat măsura de a muta casieria centrală astfel încât cetățenii să nu mai staționeze pe holul interior.

 SC Termo Craiova a efectuat, vinerea trecută, activități de deratizare și dezinfecție la sediul administrativ și a continuat, începând de ieri, și la toate punctele termice (PT) și centralele termice (CT) din administrare. „Acestea vor fi curățate și igienizate integral cu ajutorul atomizoarelor, folosind produsul biocid BIONET A15, care are efect bactericid, fungicid, levuricid, virucid și tuberculicid”, se arată într-un comunicat de presă al SC Termo Craiova. 

Audiențele de la RAADPFL au fost anulate

Tot ieri, au fost luate măsuri pentru combaterea coronavirusului și de către RAADPFL Craiova. „Ca urmare a Dispoziţiei MAI – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – nr. 531/14.03.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirusul Covid 19, Comitetul de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul RAADPFL Craiova a luat următoarele decizii: audiențele au fost anulate pe o perioadă nedeterminată. Programul cu publicul, în ceea ce priveşte interacţiunile cu birourile din cadrul RAADPFL, se va modifica şi va fi între orele 10.00-12.00. Acesta se va menţine până la noi dispoziţii”, se arată într-un comunicat de presă al conducerii RAADPFL Craiova. 

Casieria centrală a fost mutată

O altă măsură a fost luată în ceea ce privește casieria central care funcționa în holul interior și care a fost mutate într-un alt birou, cu acces din exteriorul clădirii. „Casieria Centrală se va muta. Aceasta nu va mai fi în mijlocul holului, ci într-o încăpere din capătul opus intrării principale, cu acces prin partea laterală a clădirii. Registratura va funcţiona lângă Casieria Centrală. Măsurile legate de mutarea Casieriei şi Registraturii au fost luate pentru ca toți cetățenii veniţi din afara instituţiei să nu mai circule şi să nu mai staţioneze pe holul interior”, se precizează în comunicatul instituției. De asemene, la Registratură şi Casieria de Pompe Funebre va rămâne program normal de lucru cu publicul: 8.00-16.00.

Autobuzele RAT Craiova, dezinfectate

Printre măsurile pe care le-a luat, în acest week-end, municipalitatea se numără dezinfectarea cu clor a mijloacelor de transport în comun, precum și a stațiile de îmbarcare a călătorilor, din toate cartierele orașului. Salubritate Craiova a demarat și un program de spălare și dezinfectare cu clor a străzilor și a trotuarelor. Conducerea SC Piețe a dezinfectat, la rândul său, toate piețele și a limitat activitatea comercială la Târgul de Săptămână de pe strada „Dimitrie Gerota”. Pe timpul cât elevii stau acasă, reprezentanții Primăriei Craiova au luat decizia de a dezinfecta sălile de clasă din toate unitățile școlare aflate în subordine. Alte măsuri pentru combaterea coronavirusului au fost luate încă de la izbucnirea epidemiei și au constat în închiderea celor nouă creșe și intrarea în carantină a celor patru spitale, Spitalul Clinic de Urgență Craiova, Spitalul Filantropia, Spitalul de Neuropsihiatrie și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.