Frans Timmermans, a intrat în izolare autoimpusă

0
150

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, a intrat în izolare autoimpusă după ce a participat la o reuniune cu secretarul de stat francez Brune Poirson, testată pozitiv cu noul coronavirus.

„Vicepreşedintele executiv Frans Timmermans se află în carantină pe care şi-a autoimpus-o până pe 20 martie, după ce a participat pe 6 martie la ”European Plastics Pact” cu secretarul de stat francez pentru tranziţia ecologică, Brune Poirson, care a fost testată pozitiv la Covid 19. Sunt bucuros să vă liniştesc cu privire la starea sa de sănătate. Nu are niciun simptom şi a spus el însuşi ”I’am perfectly fine”. Deocamdată, niciun alt comisar nu a fost plasat în carantină, pentru că nu există niciun indiciu că Frans Timmermans a contractat virusul…”, a explicat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

               Frans Timmermans răspunde de Pactul Ecologic European, obiectiv prioritar al Comisiei Europene. Brune Poirson a fost testată pozitiv la coronavirus, dar starea sa de sănătate ‘nu prezintă niciun semn îngrijorător’, a transmis sâmbătă cabinetul său.