Serghei Lavrov: Rusia vrea ca Europa să fie puternică şi stabilă

0
381

Moscova vrea ca Europa să fie puternică şi stabilă, din moment ce Uniunea Europeană este cel mai important partener economic al Rusiei, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, în cadrul unui interviu acordat pentru Euronews.

“Vrem ca Europa să fie puternică şi stabilă. Ea este principalul nostru partener comercial şi economic, în pofida tuturor evenimentelor negative din ultimii ani”, a declarat Lavrov.

Ministrul de Externe al Rusiei a precizat că Moscova are multe planuri pentru dezvoltarea parteneriatului cu Europa, adăugând că relaţiile trebuie să se desfăşoare într-un mediu ”stabil, predictibil şi consecvent”.

În privinţa preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, Lavrov a declarat că Rusia nu a fost ”ostatica aşteptărilor” faţă de Trump.

”Nu pot să spun că am fost ostaticii vreunor aşteptări. În prezent se fac multe speculaţii conform cărora Moscova a mizat pe Trump şi a pierdut”, a declarat Lavrov, care a recunoscut că mai mulţi polticieni ruşi au s-a exprimat în favoarea alegerii lui Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

“Însă oficialii ruşi, de la preşedinte la ministrul de Externe, nu au mizat pe nimeni şi au subliniat foarte clar că, în orice situaţie, în orice ţară, Rusia este gata să coopereze cu acel preşedinte şi acel guvern care au fost aleşi de poporul statului respectiv”, a adăugat oficialul rus.