Un miting cu portocale…la Palatul Cotroceni

0
355

Un miting a fost anunțat pentru astăzi la ora 15,00 în fața Palatului Cotroceni, unde s-a stabilit să se mănânce portocale, aluzie la porecla fostului procuror Mircea Negulescu.

Deputatul Liviu Pleșoianu, de la PSD, participă, alături de mai mulți bucureșteni, la acest protest. Acolo și-a făcut apariția și jurnalistul Mălin Bot. Acesta a fost huiduit de protestatari, care le-au cerut jandarmilor să îl îndepărteze. Bot nu a vrut să plece și s-a ajuns la îmbrânceli. Unul dintre manifestanți i-a dat cu pumnul în mână.  ”Acesta e un protest ilegal, neautorizat. Aplicați legea!”, le-a spus Bot jandarmilor. ”Bă, derbedeule, pleacă, bă!”, strigă oamenii.

Pleșoianu e nemulțumit de modul în care președintele Klaus Iohannis s-a raportat la înregistrările cu procurorii DNA Ploiești. ”Consumăm portocale pe dealul Cotroceni. Portocale sănătoase, nu de Ploiești…”, e mesajul lui Pleșoianu pentru cei care vor să îl însoțească.

Alături de Pleșoianu, un alt contestatar al șefei DNA, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, este prezent la mkiting. ” La Palatul Cotroceni, Inițiativa Romania 3,0 dă un prim semnal că nu se mai poate așa. Că libertatea românilor e mai presus de orice. Ne vedem acolo, vine și Liviu Pleșoianu și mulți alți oameni din inițiativă.”, e mesajul lui Dragomir.