Sorin Grindeanu cere o mobilizare a constructorului pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Piteşti

0
1060

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cere o mobilizare a constructorului pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Piteşti, arătând că pe acesta au început prima dată lucrările la drum, dar gradul de realizare este de numai 45%.

“Tronsonul II înseamnă inclusiv variantele ocolitoare pentru Balş şi Slatina, ceea ce pentru timpul de deplasare de la Craiova spre Bucureşti înseamnă foarte mult. Mobilizarea constructorului, care este acelaşi pe tronsoanele II, III şi IV, şi modul în care a făcut lucrările pe tronsonul II, este una care sperăm să se menţină şi pe tronsoanele III şi IV. În schimb, eu vreau să fiu foarte direct legat de tronsonul I, cel care a început primul. Ritmul nu este unul care să ne mulţumească, este un ritm… aminteam mai devreme că s-a ajuns la un stadiu până în 45%. Termenul de finalizare este sfârşitul anului şi fac un apel să ia extrem de în serios termenul de finalizare şi să ţină ritmul astfel încât să se înscrie în contract”, a spus Sorin Grindeanu.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a remarcat faptul că pe tronsonul I sunt întârzieri din cauza unor proceduri legate de birocraţie. “Sunt anumite întârzieri pe tronsonul I care au fost cauzate de o anumită birocraţie şi proceduri în sensul în care abia de curând au fost emise descărcările la Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, de asemenea, descărcările pentru siturile arheologice. Toate aceste chestiuni, odată rezolvate, cred că nu pot să mai fie folosite ca justificare în derularea lucrărilor şi să se încheie la termen….Există lucrări care se apropie de finalizare pe tronsonul II. El este în proporţie de 90% aproape de finalizare. Discuţiile pe care le-am avut cu constructorul au fost lămuritoare în sensul în care au capacitatea şi, de asemenea, pregătite lucrurile să poată să finalizeze şi tronsonul II şi să înceapă şi tronsonul IV”, a mai afirmat premierul.