“Magia Albastră” – volum de poezii lansat la Senat

1
1269

Foaierul sălii Senatului din Palatul Parlamentului a găzduit miercuri, 14 decembrie a.c., lansarea volumului de versuri “Magia Albastră”, a cărui autoare este Izabela Tiberiade, o tânără de etnie romă, elevă a Colegiului Naţional Carol I din Craiova. Evenimentul, care a fost organizat de Comisia pentru egalitatea de Şanse a Senatului şi Asociaţia CREDIS – Centrul de Resurse pentru Educaţie, Dezvoltare şi Incluziune Socială, s-a bucurat de prezenţa artistei Maia Morgenstern, care în acordurile muzicii ambientale susţinute de o formaţie orchestral-camerală a Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova, a recitat din versurile tinerei poete. La lansarea volumului “Magia Albastră” au participat mai mulţi senatori şi deputaţi din Parlamentul României, oameni de cultură, dar şi reprezentanţi de seamă ai rromilor la nivel naţional, precum Mădălin Voicu, Ilie Mario Rafael, Mihaela Zătreanu, Vasile Ionescu. Volumul “Magia Albastră”, este unul din proiectele care au câştigat finanţare de la Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, şi cuprinde 24 de poezii, prin intermediul cărora tânăra Izabela Tiberiade a dorit să transmită speranţa şi dorinţa de mai bine.

“De ce Magia Albastră? Lumea este obişnuită cu noţiunile de magie albă şi magie neagră. Eu vreau să vă conving că există şi o magie albastră, o magie a speranţei, a echilibrului şi a dorinţei de mai bine. Această magie albastră există. Ascunsă în suflet, gata să nască gânduri şi paşi noi, care să străbată noi drumuri. În lumea mea există puterea cuvintelor care zidesc, care schimbă, transformă, există jocul de lumină, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, există un gând nesfârşit de bine şi de frumos pe care vreau să îl transmit tuturor”, a declarat tânăra autoare.

Debutul literar al Izabelei Tiberiade a avut loc în urmă cu doi ani, la Craiova în cadrul Festivalului Multicultural “Roma Fest”, când tânăra a prezentat primul său volum de versuri intitulat “Începutul frumuseţii”.

Lansare volumului “Magia Albastră” în Parlamentul României a fost însoţită de expoziţia de artă fotografică “Rădăcinile durerii”, realizată de tatăl tinerei scriitoare, Romeo Tiberide. Lucrările surprind aspecte din viaţa mai multor romi care au supravieţuit Holocaustului.

 

1 COMENTARIU

  1. Izabela sunt Louisa si imi e dor de tine si vreau sa-ti zic ca am citit cartea si mi-a placut asha mult…………. dar am o intrebare :,,cand vi pe la noi?“

Comments are closed.