„Out of the books” – lecturi urbane în spații neconvenționale din Craiova

0
317

Zilele acestea, Teatrul Național „Marin Sorescu” derulează proiectul „Out of the books”, coordonat de regizorul Bobi Pricop, care aduce în fața publicului șase actori în șase contexte diferite, în spații neconvenționale din Craiova.
Spectatorii vor putea să-i urmărească pe aceștia citind din marile romane ale literaturii universale într-o cameră dintr-un hotel-boutique, într-o sală de sport, un studio de radio, la Planetariu sau într-o seră din Grădina Botanică.

Actorii Claudiu Bleonț, Iulia Colan, George Albert Costea, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr și Sorin Leoveanu vor lectura din autori precum H.G. Wells, Daniel Keyes, Marchizul de Sade, Haruki Murakami, James Joyce sau Antoine de Saint-Exupéry. Accesul la reprezentațiile „Out of the books” este liber și se face în limita locurilor disponibile.

«Bobi Pricop, regizorul Teatrului Național din Craiova, alege și cu acest proiect tot o direcție neconvențională. „Autorul”, „Profu` de religie” și „Iluzii” sunt spectacole care încă se joacă la Craiova cu casa închisă, invitate și la numeroase festivaluri naționale și internaționale. Bobi Pricop este printre cei mai apreciaţi tineri regizori români, a câștigat numeroase premii naționale, iar din 2017 este pe lista nominalizaților la Premiile Europa pentru Teatru – Noi Realități Teatrale», precizează reprezentanții teatrului într-un comunicat de presă.

PROGRAM

  • Vineri, 16 noiembrie, ora 19.00: la Planetariu – Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei
  • Vineri, 16 noiembrie, ora 21.00: la sala de spinning  4moving(Metal.Lemn)
  • Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 17.00: în sera din Grădina Botanică
  • Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 20.00: la hotelul-boutique 5 Continents
  • Duminică, 18 noiembrie, ora 20.30: transmisiune live din studioul Radio Oltenia Craiova