Preşedinta Autorităţii Electorale Permanente va demisiona din funcţie

0
45

dnaAna Maria Pătru a luat decizia de a-şi înainta demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a anunţat, marţi seară, avocatul Ene Cristian.

”Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situaţia juridică, a luat decizia de a-şi înainta de îndată demisia din funcţia de preşedinte AEP”, a declarat avocatul şefei AEP, Ene Cristian.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreşedinte al instituţiei — funcţie cu rang de secretar de stat, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti.