Start de retur la 700 de km de casă

0
149

Universitatea Craiova începe a doua partea a campionatului cu cea mai lungă deplasare a sezonului, la Botoşani

Rămasă doar cu obiectivul campionatului, Universitatea începe returul în Moldova, în faţa unei echipe, FC Botoşani, care a câştigat un singur meci în acest campionat, pe care îl începuse cu un egal în Bănie. Craiova are moral bun, conferit de cele 5 meciuri cu deznodămând pozitiv, în timp ce gazdele au avut ocazia în pauza competiţională să se acomodeze cu strategia tactică a noului antrenor, Cristi Pustai. De altfel, schimbarea de pe banca tehnică a moldovenilor l-a transformat pe Săndoi în cel mai longeviv antrenor din actuala configuraţie a Ligii I. În primăvară, alb-albaştrii pierdeau fără drept de apel la Botoşani, după un meci în care nu au avut nicio ocazie clară de gol. Săndoi este optimist totuşi înaintea disputei din seara aceasta, pentru care alb-albaştrii au străbătut aproape 700 de kilometri. „Mergem la Botoșani cu gândul de a scoate maximum din această partidă, întâlnim un adversar care ne-a reprezentat în preliminariile europene, dar nu a mai avut un tur foarte bun de campionat. A fost și o schimbare de antrenori, care prezintă avantaje și dezavantaje. Poate fi un dezavantaj pentru noi faptul că orice schimbare pe banca tehnică poate produce un declic la echipă, dar totodată faptul că Pustai nu cunoaște în profunzime lotul este un avantaj. Noi venim după un parcurs bun pe care dorim să-l continuăm, ceea ce înseamnă că vrem să ne întoarcem cu toate punctele. Avem un grup bun, de băieți inteligenți, pentru care, vă spun sincer, am toată admirația. Ne dorim foarte tare cele trei puncte, iar cu un joc al rezultatelor, derby-ul cu Dinamo ne poate prinde pe locul 5” spune Săndoi.

De partea cealaltă, Cristi Pustai speră şi el să obţină primul succes pe banca Botoşaniului. „Având în vedere că este primul joc pe teren propriu din retur, importante sunt punctele puse în joc. Trăim un campionat mai aparte, oricât de multe puncte faci, ele se înjumătăţesc. Prea mult nu te poţi desprinde. Ca orice meci disputat acasă, sperăm să obţinem punctele. E timpul să şi câştigăm, pentru că avem doar o singură victorie. Craiova este o echipă în formă, joacă foarte bine în deplasare, o echipă incomodă. Au reuşit să întoarcă rezultatul la CFR, este o echipă care are încredere în ea. În ultimele două deplasări a obţinut şase puncte”, a spus Pustai. „Dacă ţinem cont de clasament, nu putem spune că avem prima şansă în meciul cu Craiova. Faptul că evoluăm pe teren propriu, că anul trecut i-am bătut aici şi că în tur am plecat neînvinşi de pe terenul lor ne conferă un ascendent moral asupra lor. E clar că trebuie să câştigăm acest meci chiar dacă ei evoluează mai bine în deplasare. Au jucători buni, formează o echipă bună, dar nu ne e frică de niciun jucător de-al lor”, a declarat atacantul Attila Hadnagy.

FC Botoşani – Universitatea Craiova

Stadion: „Municipal”, astăzi, ora 20.30 (Digisport 1, Dolcesport 1, LookTV)

FC Botoşani: P. Iliev – Patache, Plămadă, Miron, Acsinte – Vaşvari, Bordeianu, Fulop, Batin – D. Roman, Hadnagy. Antrenor: Cristi Pustai. Rezerve: Pleşca – Popovici, Ivanovic, Costin, Martinus, Neziri, Brata.

Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Zlatinski, Nuno Rocha – Ivan, Bawab. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – V. Iliev, Dumitraş, Curelea, Bancu, Herghelegiu, Mazarache.

Arbitri: H. Feşnic (Cluj) – M. Nagy (Cluj), I. Timar (Bihor).

Observatori: A. Ionescu (Bucureşti), I. Popa (Paşcani).