Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei

0
246

KLAUS-IOHANNISPreşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri, la ora 13:00, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în România, fiind prima persoană care a făcut acest lucru.

”Întregul popor român este alături de poporul francez în aceste momente dificile, în care mulţi oameni nevinovaţi, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa atât de tragic şi nedrept, chiar de Ziua Naţională. Gândurile noastre merg către familiile victimelor, care trec prin momente de grea încercare, pe care sperăm să aibă puterea de a le depăşi. În egală măsură suntem aproape de cei răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică. Europa, spaţiu al valorilor democraţiei, libertăţii şi drepturilor omului, este lovită încă o dată – în Franţa prietenă – de un act terorist abominabil. Această tragedie ne angajează şi mai mult în combaterea flagelului terorismului, prin unirea fermă a efortului tuturor celor care cred în valorile umanităţii. Asigur Franţa – aşa cum am făcut-o şi ieri, aici, la Ambasadă, cu prilejul sărbătorii de 14 Iulie – că poate conta pe România în acest efort. Sincere condoleanţe!”, a scris şeful statului.

            După ce a semnat în cartea de condoleanţe, preşedintele a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere. Iohannis a fost condus apoi de ambasadorul francez în interiorul clădirii, unde a stat aproximativ 10 minute.

            Ambasada Franţei la Bucureşti a deschis o carte de condoleanţe începând de ieri, ora 13:00, dar şi un registru de condoleanţe online, disponibil pe site-ul ambasadei. Cartea de condoleanţe va fi deschisă în faţa Ambasadei Franţei în România şi va rămâne, în zilele următoare, la dispoziţai publicului în intervalul orar 9:00 – 20:00.