Prins la vama Calafat cu un pistol fără documente legale

0
86

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă în ţară un pistol cu aer comprimat fără documente legale. Pistolul a fost confiscat de oamenii legii, iar tânărul de 26 de ani s-a ales cu dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sâmbătă, în jurul orei 1.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, cetăţeanul român Constantin O., în vârstă de 26 ani. Cu ocazia controlului de frontieră, acesta a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat din Belgia un pistol cu aer comprimat pe care doreşte să-l introducă în ţară.

În urma cercetărilor a rezultat că persoana în cauză nu deţine niciun document care să ateste deţinerea legală a armei şi nici autorizaţie de introducere în ţară a armelor neletale supuse autorizării. „Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră doljeni au procedat la ridicarea pistolului cu aer comprimat marca Duty, calibru 4,5 mm, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Biroului de presă al STPF Dolj.