Doi doljeni înecaţi găsiţi de pompieri

0
78

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit, în cursul zilei de duminică, în două situaţii, pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale unor bărbaţi înecaţi. Unul dintre ei dispăruse de două zile, iar cel de-al doilea s-a înecat chiar duminică.

Vremea caldă, care îi îmbie pe doljeni la scăldat, de multe ori în locuri ce nu sunt amenajate în acest sens, favorizează şi producerea unor tragedii. Mai multe echipaje de scafandri, prim-ajutor, dar şi echipaje de căutare-salvare au fost angrenate, duminică, în două operaţiuni de recuperare a unor bărbaţi care s-au înecat. Astfel, reprezentanţii ISU Dolj au fost anunţaţi, în jurul orei 17.00, că un bărbat a dispărut în balta din satul Radomir, comuna Dioşti. Echipa de căutare-salvare de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi echipa de scafandri de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova au fost trimise la faţa locului, dar şi elicopterul SMURD, care a survolat zona în căutarea unor indicii. La intervenţie a participat şi o echipă de căutare-salvare de la Detaşamentul Pompieri Caracal, I.S.U. Olt. Aproximativ patru ore le-a luat pompierilor să găsească şi să aducă la mal trupul neînsufleţit, după cum au constatat medicii de la faţa locului. Bărbatul a fost identificat, stabilindu-se că este Dumitru Amza, de 36 ani, din satul Radomir, comuna Dioşti, iar poliţiştii încearcă să stabilească circumstanţele în care şi-a pierdut viaţa bărbatul.

Cam în acelaşi timp, un alt apel a venit din comuna Desa, unde un localnic a văzut plutind trupul unui bărbat pe Balta Zătoaca. Echipa de căutare-salvare de la Detaşamentul Pompieri Calafat a fot trimisă la faţa locului şi a recuperat persoana înecată. Au ajuns şi poliţiştii în zonă, mai ales că trupul neînsufleţit era destul de degradat, reuşindu-se în cele din urmă identificarea. S-a stabilit că bărbatul înecat este Petre Udrea, de 62 ani, din Poiana Mare. Bărbatul dispăruse de pe 12 iunie de la ferma unde lucra, în comuna Poiana Mare, angajatorul său fiind cel care a anunţat dispariţia, o zi mai târziu, explicându-le poliţiştilor că Petre Udrea plecase cu animalele la păscut şi nu mai revenise. Ambele cadavre au fost duse la morgă, pentru efectuarea necropsiilor, iar oamenii legii atrag atenţia că scăldatul în locurile interzise poate avea urmări nefericite.