Craioveanul acuzat de şantajarea fostei iubite rămâne după gratii

0
92

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, ca nefondată, contestaţia lui Ilie Răzvan Patuşinschi, craioveanul de 27 de ani arestat pe 11 iunie pentru că îşi şantaja şi ameninţa fosta iubită. Tânărul rămâne după gratii cel puţin până la expirarea celor 30 de zile pe cât i s-a emis mandat la Judecătoria Craiova.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ieri, ca nefondată, contestaţia formulată de Ilie Răzvan Patuşinschi împotriva hotărârii din 11 iunie a.c. a Judecătoriei Craiova prin care a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă, astfel că tânărul rămâne după gratii.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri seara (10 iunie a.c.), poliţiştii craioveni l-au prins în flagrant pe Ilie Răzvan Patuşinschi, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce primea de la partea vătămată Sorina B., de 24 de ani, din Balş, judeţul Olt, suma de 2.000 lei. Acesta fusese denunţat de tânără, care le explicase poliţiştilor craioveni că bărbatul, care îi fusese iubit până în ianuarie, când se despărţise de el, îi ceruse banii ameninţând-o că face publice fotografii compromiţătoare cu ea şi că o omoară.

Pentru că se săturase de ameninţări, tânăra deschisese şi acţiune în instanţă şi obţinuse, pe 2 iunie a.c., un ordin de protecţie emis de Judecătoria Balş împotriva lui Patuşinschi, prin care i se interzicea apropierea la mai puţin de 50 metri de victimă, precum şi corespondenţa cu aceasta sau apeluri telefonice. În baza denunţului, poliţiştii craioveni au pus la punct toate detaliile şi l-au prins în flagrant pe bărbat la Electroputere Mall, din Craiova, suma de bani fiind găsită asupra sa.