A.B.A Jiu a participat la exerciţiul de simulare inundaţii pe râul Jiu, în zona Comunei Bâlteni

0
155

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a participat timp de două zile, în perioada  14-15 mai 2019 la desfaşurarea exerciţului interjudeţean pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă produse de inundaţii în bazinul inferior al râului Jiu – comuna Bîlteni organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.         

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a participat la acest exerciţiu atât cu resurse umane, cât şi materiale. Astfel, cei 15 specialiştii ai S.G.A Gorj au participat la desfăşurarea acţiunii cu utilaje, echipamente de specialitate şi mijloace de transport. Printre acestea amintim digurile (barajele) gonflabile pompa apa echipată cu sorb, pompe de aer, maşină de umplut saci cu nisip, generator de energie, sistem de iluminat, buldoexcavator, saci rafie, tracker transport nisip, etc.

Echipamentul de intervenţie rapidă

Alături de colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj  au participat şi 5 specialişti din cadrul Formaţiei de Intervenţie Rapidă  ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj – Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Craiova. Astfel, în prima zi angajaţii A.B.A Jiu au instalat echipamentul de intervenţie rapidă în cazul gestionării situaţiilor de urgenţă  la inundaţii, iar ieri, împreună cu cei de la ISU Gorj au desfăşurat exerciţiul propriu-zis.  „Amintim că acţiuni de acest gen se desfăşoară de cel puţin două ori pe an,  Administraţia Bazinală de Apă Jiu alegând diferite puncte vulnerabile atât pe râul Jiu, cât şi pe alte pârâuri”, se precizează într-un comunicat de presă al ABA Jiu.