Teatrul „Colibri”, invitat la Festivalul Internaţional „EuroMarionete” de la Arad

0
386

Colibri - afis aradSăptămâna aceasta, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” participă la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de Animaţie „EuroMarionete” de la Arad, onorând invitaţia Teatrului Clasic „Ioan Slavici” – Trupa Marionete. Evenimentul se va desfăşura în perioada 16-20 mai şi va reuni trupe din 12 teatre din România şi 6 din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia şi Ungaria. Actorii craioveni vor prezenta publicului două spectacole.

Colibri - afis Hansel si Gretel
“Poveste despre Hansel şi Gretel”

Primul, „Poveste despre Hansel şi Gretel”, după Fraţii Grimm, de şi cu Geo Dinescu, Marin Fagu şi Mugur Prisăcaru, este programat vineri, 19 mai, la orele 9.00 şi 11.00, în sala mare a teatrului arădean. «Puternică vizual datorită stilului steampunk, dar şi atmosferei create de muzică şi lumini, povestea este abordată din perspectiva relaţiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste. Spectacolul a fost prezentat în decembrie 2016 la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi DniproPuppetFest din Ucraina», se menţionează într-un comunicat de presă al Teatrului „Colibri”

Colibri Furtuna
„Furtuna”, de William Shakespeare

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 19.00, tot la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, publicul arădean se va putea bucura de spectacolul „Furtuna”, de William Shakespeare, cu Marcel Iureş, Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru şi Marin Fagu. Producţie inspirată de arta animaţiei, pe un scenariu şi în regia lui Cristian Pepino, muzica Marin Fagu, „Furtuna” se adresează publicului de toate vârstele, prin actori şi păpuşi, într-o notă de fantastic şi umor vorbind despre putere şi destin, răzbunare şi iertare, despre dominaţia binelui asupra răului. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aioniţoaie.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” a fost nelipsit, în ultimii ani, de la Festivalul Internaţional de Teatru de Animaţie „EuroMarionete” de la Arad. În 2014 a prezentat aici spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” şi expoziţia de scenografie „Cartea, Păpuşa, Povestea”. În 2015 a adus pe scena arădeană două reprezentaţii, cu „Prietenii Motanului Încălţat” şi „Beatles, My Love”, iar în 2016 a bucurat publicul cu spectacolul „Pe urmele lui Harap Alb”.