Sesizarea PNL privind alegerile locale în două tururi a fost respinsă de instanţă

0
267

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, plângerea formulată de PNL pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin, hotărârea nefiind definitivă. Vasile Blaga: Vedem dacă putem ataca decizia privind alegerile. Suntem pregătiţi şi pentru un singur tur.

PNL a depus pe 12 februarie o plângere prealabilă la Secretariatul General al Guvernului prin care a înştiinţat că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Demersul PNL este singura cale procedurală pe care partidul o mai avea la dispoziţie pentru a pune în discuţie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora într-un singur tur de scrutin. Legea este în viogare şi nu poate fi atacată la CCR decât în cadrul unui proces pe rolul instanţelor sau, direct, de Avocatul Poporului.

Liderul PNL Alina Gorghiu a precizat, după depunerea plângerii pe rolul instanţei, că în pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanţa de contencios administrativ să trimită dosarul la Curtea Constituţională care să dea o decizie, astfel încât alegerile locale să se desfăşoare în două tururi de scrutin.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, în contextul în care instanţa a respins sesizarea PNL privind alegerile locale, că liberalii vor ataca decizia instanţei, dacă există o cale de atac, afirmând că PNL este pregătit şi pentru alegeri într-un singur tur. “Nu am comentat niciodată o decizie a unei instanţe. Ţinem cont de ea. O să vedem dacă mai avem vreo cale de atac. O să discutăm cu juriştii noştri şi o să vedem ce este de făcut. Dacă există o cale de atac (luăm în calcul atacarea deciziei-n.r.)”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, pentru MEDIAFAX.

Vasile Blaga a mai spus că liberalii sunt pregătiţi şi pentru alegeri locale într-un singur tur, afirmând că liberalii au făcut acest demers pentru a creşte reprezentativitatea aleşilor locali. “Noi suntem pregătiţi şi pentru alegeri într-un singur tur. Am făcut acest demers ţinând cont de reprezentativitatea celor aleşi pentru că pot şi aleşi cu un procent mic, fiind o participare scăzută la vot şi asta le-ar da o reprezentativitate mică vizavi de ansamblul cetăţenilor din localităţile pe care urmează să le gestioneze”, a mai spus Vasile Blaga.