Oltenii pregătesc asediu’ la Ovidiu

0
1433

Viitorul – Universitatea Craiova

Stadion: „Central – Academia Hagi”, astăzi, ora 20.45

Viitorul: Cojocaru – Ţâru, Mladen, Hodorogea – Dani Lopez, Vână, T. Băluţă, Cr. Ganea – Ianis Hagi, Chiţu, Cicâldău. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Tordai – De Nooijer, Ghiţă, Dumitrescu, Măţan, A. Ciobanu, Drăguş.

Universitatea Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Mitriţă, Al. Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Briceag, Dimitrov, Gardoş, Andre Santos, Bărbuţ, Burlacu.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj).

Cu un succes la Ovidiu, unde s-au impus în ultimele două vizite, Universitatea se poate implica puternic în lupta pentru titlu, în  condiţiile în care primele două clasate au meci direct

Universitatea revine la mare, după ce s-a impus la Ovidiu în ultimele două meciuri cu Viitorul, 1-0 în play-off-ul de anul trecut, gol Mateiu, in extremis, şi 2-0 în vară, prin dubla lui Mitriţă. Şi ultimul duel dintre cele două formaţii, cel de pe „Ion Oblemenco”, a fost adjudecat de craioveni, scor 3-1, după ce oaspeţii au deschis scorul. Băieţii lui Mangia au declarat că le convine terenul Viitorului, atât pentru că suprafaţa de joc este una impecabilă, cât şi fiindcă gazdele nu se aglomerează în defensivă, ci practică un joc deschis. Astfel, duelul se anunţă unul atractiv, între două echipe care joacă spectaculos. Deşi a pierdut în iarnă jucătorii cu experienţă, Ţucudean şi Eric, Viitorul a etalat un joc şi mai consistent decât anul trecut, reuşind evoluţii foarte bune contra unor echipe cu pretenţii precum Astra, Botoşani sau Iaşi, iar rezultatele obţinute au adus-o un play-off, unede săptămâna trecută a debutat contra FCSB şi a pierdut numai din cauza unei execuţii de excepţie a lui Budescu. Alb-albaştrii au zburat ieri spre Constanţa cu un charter, tot lotul fiind valid pentru acest meci.

Mangia: „Va fi un meci agreabil, ambele echipe joacă frumos”

Devis Mangia a prefaţat astfel prima deplasare din play-off a Craiovei, cea de la Ovidiu: „Ne aşteaptă un meci foarte greu, fiindcă Viitorul este o echipă foarte bună, cu un antrenor excelent, Gică Hagi. De la Viitorul provin 80-90% dintre jucătorii tineri valoroşi ai României. Trebuie să ne concentrăm, să jucăm foarte bine şi să învingem. Va fi un joc dificil, am văzut că şi ei vor încerca să dea totul pentru a rămâne în lupta pentru locul 3, aşa că şi voi trebuie să ne ridicăm la acelaşi nivel de angajament. Faţă de anul trecut, cred că Viitorul a căpătat mai multă viteză. Ţucudean era un punct de referinţă în faţă, Eric era un jucător tehnic, foarte bun, care juca între linii, dar Ianis Hagi are aceste calităţi, plus viteză, per total, este mai versatil. Nu este un avantaj pentru noi terenul de la Constanţa, fiindcă şi ei joacă pe aceeaşi suprafaţă şi sunt o echipă tehnică, una care construieşte. Este doar o posibilitate pentru iubitorii fotbalului să vadă un meci mai bun decât cele disputate pe terenuri proaste. Cred că va fi un meci agreabil, fiindcă ambele echipe joacă un fotbal frumos şi oricine preferă să vadă un meci deschis, decât unul cu numai o echipă care atacă”. Mangia nu-i va da şansa lui Gardoş de a debuta nici în meciul cu Viitorul, deoarece defensiva a funcţionat, neprimind gol în ultimele două meciuri: „Probabil nu voi schimba linia defensivă, fiindcă, după părerea mea, aceasta a mers foarte bine, nu obişnuiesc să schimb decât dacă se întâmplă ceva”. Despre jocul de astăzi, Ivan Martic a spus: „Viitorul practică un fotbal foarte bun, au jucători tineri, dar valoroşi. Noi mergem să câştigăm la Ovidiu şi să continuăm pe acelaşi drum pe care am pornit”.

Pentru suporterii Ştiinţei sunt disponibile 220 de bilete în Peluza Oaspeţi a arenei din Ovidiu, preţul unui tichet fiind de 20 de lei. Galeria Universităţii organizează deplasarea la meci contra sumei de 50 de lei, reprezentând transportul dus-întors. Pentru a doua oară în 10 zile, un meci al Ştiinţei va fi condus de Horaţiu Feşnic, tot el arbitrând partida din Cupa României, cu Dinamo. Acelaşi „central” a fost şi la meciul dintre Craiova şi Viitorul de pe „Ion Oblemenco”, din decembrie, el dictând o lovitură de pedeapsă pentru Universitatea la scorul 0-1, fază în care a fost eliminat Ţâru, care a primit al doilea galben pentru henţul comis.