Onţanu: Am avut o discuţie “cinstită” cu Dragnea

0
109

Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat ieri că UNPR nu va susţine votul în două tururi la alegerile locale şi a explicat că a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, iar concluzia acesteia este faptul că protocolul funcţionează.

”Am precizat, atunci, la Comitetul Naţional Executiv, că au fost câteva voci în cadrul şedinţei respective, dar nu s-a luat o hotărâre la nivelul partidului în legătură cu acest lucru (…) nu ştiu, dar în transparenţa necesară ar trebui să spunem că au fost 2-3 voci în partid care au aruncat şi această problemă, dar, repet, nu am luat o hotărâre în cadrul acelei şedinţe cu privire la două tururi. (…) Nu există o poziţie majoritară în partid pentru două tururi. Au fost câteva voci care au cerut acest lucru”, a declarat Neculai Onţanu, după şedinţa BPN a UNPR.

Preşedintele interimar al UNPR a precizat că a avut o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în care s-a consolidat protocolul dintre cele două partide (protocolul prevede obligaţia UNPR de a nu vota modificarea legislaţiei în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin-n.r). ”Am avut o discuţie cinstită în legătură cu protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR şi văd că ne ţinem de cuvânt, iar ăsta este un lucru foarte bun (…) Am mai avut, avem în continuare. Suntem în cadrul unui protocol de colaborare, un protocol care, zicem noi, că merge bine, înţelegerile sunt bune la nivel parlamentar, grupurile noastre parlamentare colaborează bine cu grupurile parlamentare ale PSD, aşa cum ne-am angajat de la bun început în cadrul acestui protocol de colaborare”, a mai spus Onţanu.

Onţanu a ţinut să precizeze că, în ciuda relaţiei consolidate cu PSD, la nivelul Capitalei, UNPR va merge independent de PSD în alegerile locale. ”Noi vom anunţa candidatul UNPR la primăria Capitalei în două săptămâni (…) La nivel de sector, joi vom avea o primă hotărâre cu propunerile de candidaţi pentru primăriile de sector, urmând ca ele să fie validate într-o şedinţă a BPN”, a mai spus Onţanu.