Cea mai lungă şedinţă CSAT s-a terminat, după cinci ore de discuţii

0
103

Şedinţa CSAT s-a terminat după aproximativ cinci ore, printre participanţi fiind premierul Dacian Cioloş, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, ministrul Justiţiei Raluca Prună., ministrul de Interne Petre Tobă, ministrul de Externe Lazăr Comănescu şi directorul SRI, Eduard Hellvig.

Pe ordinea de zi se află stadiul îndeplinirii programului de modernizare a Armatei până în 2017, sistemul de comunicaţii şi informatic al Armatei, concluzii în urma exerciţiilor desfăşurate anul trecut pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare. De asemenea, la şedinţă s-a discutat şi despre evoluţia grupruilor de factură jihadistă şi consecinţele asupra spaţiului NATO, evoluţiile din Balcani, situaţia politică de la Chişinău şi criza europeană a migraţiei.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT au fost şi măsurile adoptate şi rezultatele obţinute în combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier naţional şi amendamentele propuse de Guvernul României privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. De asemenea, s-a discuta despre activitatea seriviciilor în 2015 şi obiectivele acestora pentru 2016, activitatea din 2015 a Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică şi a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi planul de activitate pentru anul următor.

La şedinţă s-a discutat şi despre activitatea CSAT de anul trecut şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.