Ministerul Educaţiei: Am pus la dispoziţia DNA documente privind admiterea studenţilor străini

0
225

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia procurorilor DNA documente privind admiterea studenţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi, pentru anul în curs, dar şi corespondenţa cu mai multe universităţi, informează ministerul marţi, într-un comunicat.

Potrivit unui comunicat, “Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice colaborează cu procurorii DNA pentru bunul mers al anchetei pe care aceştia o derulează”. Astfel că, “au fost puse la dispoziţia procurorilor documentele solicitate, respectiv informaţii referitoare la admiterea studenţilor străini laUniversitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi, pentru anul universitar 2015-2016. Nu în ultimul rând, la solicitarea anchetatorilor, a fost pusă la dispoziţie şi corespondenţa cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca”, se mai spune în comunicat.

Procurorii DNA au făcut, ieri, percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi la sediul altor trei instituţii publice, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, fiind vizate infracţiuni care ar fi fost comise în cursul anului 2015.

Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015, se arată într-un comunicat de presă. “În cursul zilei de 15 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în municipiile: Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, din care patru sunt sediile unor instituţii publice”, au anunţat procurorii DNA.