Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Ritmul de pe şantier este unul bun”

0
89

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, ieri după-amiază, lucrările derulate la Aeroportul Internaţional Craiova în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de peste 24 de milioane de euro, apreciind că demersul pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare se apropie de finalizare.

 Şeful administraţiei doljene a întreprins ieri o vizită la Aeroportul Internaţional Craiova, precizând că ritmul de pe şantier este foarte bun iar progresele sunt viabile. „Constructorul de la aeroport a abordat una dintre ultimele componente majore ale investiţiei, astfel că, în prezent, se lucrează cu toată forţa la realizarea structurii din beton a noii platforme pentru îmbarcare. Ne-am bucurat să constatăm că ritmul de pe şantier este unul bun, iar progresele – vizibile. Echipa care execută lucrarea are şi avantajul unui utilaj complex şi performant, de mare capacitate, capabil să aşeze şi să compacteze o mare cantitate de beton pe oră. Este un aspect important, dată fiind dimensiunea acestei etape a proiectului, pentru că, de la puţin peste 8.000 de metri pătraţi, cât măsoară actuala platformă, care a fost deja reabilitată, trebuie să ajungem la o suprafaţă aproape triplă. În felul acesta, aeroportul va dispune de 8 locuri pentru staţionarea aeronavelor, faţă de 2, câte sunt în prezent, o măsură necesară, luând în considerare evoluţia traficului de pasageri şi creşterea numărului de operatori aerieni”, a subliniat Ion Prioteasa.

Piesa de rezistenţă a demersului nostru rămâne reabilitarea pistei de aterizare

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai spus că în paralel, se desfăşoară conform graficului şi lucrările pe care le presupune instalarea noului sistem de balizaj, un alt aspect care ne va permite să oferim condiţii mai bune de zbor pe Aeroportul Internaţional Craiova. ”Desigur, piesa de rezistenţă a demersului nostru rămâne reabilitarea pistei de aterizare, pe care am reuşit să o ducem la bun sfârşit anul trecut, într-un timp record, şi avem satisfacţia că reacţiile pe care le-am primit până în prezent în ceea ce priveşte această componentă a investiţiei au fost pozitive. În urma acestei vizite, pot spune că lucrările de la aeroport au intrat în linie dreaptă, estimându-se că întreg proiectul va fi dus la bun sfârşit în termenul asumat de către constructor prin contract“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de mişcare a Aeroportului Craiova“, cu o valoare totală de 24,4 milioane de euro, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, a presupus realizarea lucrărilor de reparaţii la structura de beton, asfaltarea pistei de aterizare-decolare, reabilitarea şi lărgirea căii de rulare la o lăţime de 25 metri, renovarea şi extinderea platformei de îmbarcare-debarcare, modernizarea instalaţiei de balizaj şi construirea unui post de transformare, precum şi realizarea unui nou sistem de canalizare.