Tânăr arestat pentru şantaj şi distrugere

0
99

Un tânăr de 23 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de ieri, fiind acuzat de şantaj şi distrugere. El i-a cerut 500 de lei unui consătean, un minor în vârstă de 17 ani, ca să nu-l „toarne” la Poliţie, pentru că îl văzuse la volan, deşi nu are permis de conducere. Mai mult, tânărul a vandalizat autoturismului altui localnic, care a încercat să-i ia apărarea minorului.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, poliţiştii Secţiei Nr. 7 Poliţie Rurală Pleniţa şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, au reţinut, în cursul zilei de luni, 14 martie a.c., în baza ordonanţei emise de procurorul de caz, pentru 24 de ore, un tânăr de 23 de ani din Pleniţa suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi distrugere. În urma anchetei desfăşurate, oamenii legii au stabilit faptul că, sâmbătă seara, în jurul orei 23.30, Ionuţ Mîrtan, de 23 de ani, din Pleniţa, l-a ameninţat pe Alin M., de 17 ani, din aceeaşi localitate, că îl  va denunţa organelor de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, dacă nu îi va remite suma de 500 lei. Ca să nu se aleagă cu dosar penal, tânărul de 17 ani i-a dat lui Mîrtan suma de 400 lei pentru a nu-l denunţa. În plus, în aceeaşi seară, Ionuţ Mîrtan a distrus geamul portierei din faţă a unui autoturism Cielo, aparţinându-i lui Ionuţ Mătuşoiu, de 21 de ani, tot din comuna Pleniţa, creând un prejudiciu de 200 lei. Acest lucru s-a petrecut, mai spun poliţiştii, pentru că Mătuşoiu a îndrăznit să-i ia apărarea minorului, apostrofându-l pe Mîrtan că i-a cerut bani.

„În urma probatoriului administrat, anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi distrugere faţă de tânărul de 23 de ani, care a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj. În cursul zilei de astăzi (n.r.-ieri) a fost prezentat Judecătoriei Băileşti cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a emis pe numele inculpatului mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.