Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat astăzi autorizaţiile de construcţie pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor

0
74

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat astăzi autorizaţiile de construcţie pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor pentru care s-au strâns semnăturile necesare intrării în programul european.

Municipalitatea a demarat procesul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în 2012. Din cele peste 3.600 de blocuri existente în Municipiul Craiova s-au înscris în procesul de reabilitare termică circa 300 de blocuri.

În primul lot de reabilitare termică sunt în scrise 93 de blocuri pentru care Consiliul Local al Municipiului Craiova a apobat documentaţia de avizare în şedinţa extraordinară din data de 23 mai 2013.

După cum se ştie, municipalitatea a reabilitat experimental şi gratuit două scări de bloc, una în cartierul Craioviţa Nouă, cealaltă pe Calea Bucureşti, utilizând două sisteme diferite de anvelopare termică – cel clasic cu polisteren şi cel care prevede placarea imobilelor cu panouri prefabricate de aluminiu, tip sandwich.