Concert de colinde

0
317

În data de 18 decembrie, de la ora 11:00, în holul central al Universităţii din Craiova, Corul bărbătesc al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova va interpreta colinde şi cântece de stea bizantine şi corale româneşti, dirijor pr. lect. univ. dr. Adrian Maziliţa.

Corul a luat fiinţă în anul 1992, fiind constituit din studenţi ai secţiei de Teologie Pastorală, şi promovează cântările bisericeşti ale cunoscuţilor compozitori Gavriil Muzicescu, Gheorghe Dima, Ion Vidu, Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, creaţii corale din repertoriul internaţional, dar şi piese corale de inspiraţie folclorică. Corul a participat la numeroase manifestări culturale, naţionale, precum şi la cele organizate de Arhiepiscopia Craiovei şi Universitatea din Craiova.

Dintre realizările recente, amintim obţinerea locului al II-lea la Concursul naţional „Lăudaţi pe Domnul” – Bucureşti.

Concertul are loc în cadrul Târgului de Crăciun WINTERLAND, organizat de Facultatea de Horticultură. Manifestarea este dedicată lui Mihnea Diaconu, un băieţel de 7 ani, din Craiova, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule T. Mihnea are nevoie de ajutor, având în vedere că intervenţia chirurgicală de transplant de măduvă, care se va face în străinătate, presupune costuri foarte mari.

 

Târgul rămâne deschis publicului până pe 19 decembrie.