Proiect implementat de Asociaţia „Vasiliada”: „Opoziţie comunitară împotriva evenimentelor dezastruoase”

0
241

Asociaţia Vasiliada, organizaţie nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, implementeaza, în perioada februarie 2016 – februarie 2018, proiectul “Opoziţie comunitară împotriva evenimentelor dezastruoase”, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria.

Proiectul are în vedere creşterea capacităţii locale a 20 de comunităţi din zona de graniţă româno-bulgara de a se implica în prevenirea dezastrelor generate de calamităţi naturale, prin dezvoltarea unităţilor de voluntariat comunitar.

În cadrul proiectului, aproximativ 500 de persoane din cadrul a 20 de comunităţi din România şi Bulgaria au fost instruite să poată să se mobilizeze şi să acţioneze corect în cazul unor calamităţi naturale. În zilele de 14 şi 15 decembrie, la hotel Lido s-a desfăşurat Forumul de încheiere al proiectului, eveniment care a reunit 40 de participanţi români şi bulgari: reprezentanţi ai instituţiilor publice responsabile cu protecţia împotriva dezastrelor, membrii ai unităţilor de voluntari, experti, reprezentanţi de insituţii publice si private., etc.

În cadrul acestei întâlniri s-au discutat aspecte privind: prezentarea rezultatelor proiectului, a impactului acestuia, realizări şi poveşti de succes, modalităţi de extindere a reţelei în viitor, recomandări către instituţiile care se ocupă de managementul riscului, discutarea strategiei de sustenabilitate a proiectului etc.