S-a dat semnalul începerii investiţiilor pe terenurile din jurul Aeroportului Craiova

0
56

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, ieri, că în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean piesa de rezistenţă a ordinii de zi va fi cererea unui mandat pentru concesionarea terenurilor din jurul Aeroportului Craiova. După ce acest proiect a primit mai multe aprobări ale consilierilor judeţeni, s-a stabilit ca 24 ha de teren, din cele 85 ha pe care Consiliul Judeţean Dolj le deţine, să fie concesionate unui investitor puternic, care să creeze peste 1.000 de locuri de muncă.

Una dintre cele mai mari firme europene, Park Point Properties, a trimis Consiliului Judeţean Dolj o scrisoare de intenţie prin care l-a anunţat că doreşte să aibă o investiţie în judeţ de circa 60 de milioane de euro, care ar crea peste 1.000 de locuri de muncă. Park Point Properties îşi doreşte o suprafaţă construibilă de peste 100.000 mp.

“Conform legii, concesiunea presupune licitaţie publică şi numai după aceea negociere. De aceea vă spun că noi vom merge mai departe şi vom fi transparenţi pe parcursul întregului proces. În şedinţa de Consiliu Judeţean ne vom lua acest mandat de a organiza licitaţia în etapa următoare, aşa că nu ştim dacă Poin Park Properties va fi firma care va câştiga. Depinde cine se înscrie şi cine dă redevenţa mai mare care să ajungă în bugetul Consiliului Judeţean. Dacă ar fi să ne luăm după datele pe care le avem în acest moment scrise de firma respectivă, ar însemna că numai în bugetul municipiului Craiova ar intra anual peste 900.000 de euro. Noi spunem că odată cu această investiţie dăm un semnal către întreg mediul investiţional din România, şi nu numai, că autorităţile publice craiovene sunt dispuse să deschidă larg braţele şi să-i primească. Aşa cum se spune, o investiţie o cheamă pe a doua”, a declarat Ion Prioteasa.

Firma care a trimis scrisoarea de intenţie Consiliului Judeţean Dolj deţine logistica pentru construcţia mai multor hale, unde vor exista producători de componente de la Ford, spaţii de depozitare şi unde e posibil să existe şi mici făbricuţe. “Ştim că o firmă cum e aceasta se împrumută de la bancă cu 60 de milioane de euro şi nu poate să obţină creditul de la bancă dacă nu face dovada că peste 60% din spaţii au fost deja amanetate şi există un contract. Ne aşteptăm la realizarea de locuri de muncă, exact ceea ce populaţia din Craiova cere cel mai insistent”, a mai declarat Ion Prioteasa.