Lupte aprige de culise pentru desemnarea Senatului UMF

2
109

Conform aşteptărilor, desemnarea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova anunţă o adevărată bătălie. Cu partea sa văzută şi nevăzută. Dintr-o listă de 43 de candidaturi din partea Facultăţii de Medicină, urmează să fie validate 23 de nume care vor desemna viitorul preşedinte al Senatului. Cum fostul rector, prof. univ dr. Tudorel Ciurea, nu mai poate candida la un nou mandat, după ce şi-a epuizat, conform legii, această vocaţie, ar fi principal pretendent la funcţia menţionată. De altfel, pe lista de candidaturi între cadrele didactice, alături de prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, se află Cătălin Mircea Forţofoiu (nepot) şi Marius Eugen Ciurea (fiul).

Circulă, de asemenea, ca la orice scrutin de o asemenea factură, fluturaşi cu numele celor care trebuie „raşi” şi respectiv „bifaţi”.

Întreaga comunitate academică medicală, cu drept de vot, este aşteptată, astăzi, la urne să-şi aleagă membrii celui mai înalt for de decizie şi deliberare. Pentru cele 30 de locuri puse la dispoziţie cu scopul reprezentării celor trei structuri universitare – Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Farmacie – şi-au depus candidatura 53 de profesori universitari. Printre aceştia,  prof. univ. dr. Ion Georgescu, care se bucură de o bună reputaţie profesională, reprezintă opţiunea rezonabilă în cazul alegerilor pentru Senatul UMF Craiova. Distins în mai multe rânduri cu premii şi decoraţii din partea mai multor şefi de stat, chirurgul craiovean este recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, nu numai pentru activitatea din sala de operaţii, ci şi pentru cariera didactică.

 

2 COMENTARII

  1. Domnule ziarist nu pot decat sa apreciez obtiunea dumneavoastra rezonabila in cazul alegerilor pentru senatul UMF Craiova. Apreciez echidistanta dumneavoastra si modul profesional si inteligent de campanie electorala. Cu siguranta va bifez.

  2. Publicam lista integrala cu persoanele nebifate integral din lista a doua pagina22 alineatul 3 din Codul de Procedura Privind alegerile pentru validarea persoanelor stabilite anterior de catre Jean di la Umf. Lipsesc motivat din lipsa de probe si bani urmatorii candidati:
    -toti ai lor
    Cine are curaj poate comleta lista si poate folosi hartia. Pamfletul prezent se adreseaza celor chemati si niciodata alesi. Va dorim ….succesuri.

Comments are closed.